国際交流2008-2012

2008年10月の記事一覧

留学生Tinaさんの自己紹介

ドイツ姉妹校からの長期派遣生徒、Tinaさんの自己紹介を掲載します。
1年5組に在籍していますので、気軽に話しかけてみてください。

↑↑右から2番目がTinaさんです。

Hello everyone,

My name is Tina and I am a 16-year-old girl from Germany.
My mum, my dad and my little brother Tom living in a city called Cottbus,
 wich is seperated in the east of Germany, near Berlin.

In Germany I am a student of the `Ludwig-Leichhardt-Gymnasium`.
There I would attend class 11.
I am very happy to be at this school, because the teachers there prepare
a lot of possibilities to continiue and improve one`s knowledge.

After school we can also join different school activities.
Often I take part in the table tennis club.
We are started to set up a medical service,where students were taught
e.g. how to give first aid.
I think that’s a very important topic.
I am also interessted in political things, that is why some students,
including me, trying to set up a parliament for the youth in our town.

In my freeetime I like to be together with my friends and my family
and just to enjoy life.
Mostly we are going out, playing volleyball, just having fun und laughing  lot

Since 3 years I am trying to study Japanese.
But I think that you can just learn the languarge right in the country where it is spoken.
That is why I decided to come to Japan.
It is not only the languarge I want to study, it is whole Japan I want to experience.
I am also here to come in contact with Japanese culture and to understand
the Japanese way of life.

I am also thankful to have the chance to go abroad.
It is an honour for me to study at Omiya High School.
I hope that we will have a great time together.